Monday, July 18

Nuru Ashi A mesti Materialistik dan sombong kan?

Nuru Ashi A mesti sorang yang materialistik kan?
Nuru Ashi A tu harap muke je cantik tapi sombong nak mampus.
perghh. sakit woo dada ni bile kene tuduh kaw kaw macam ni. ini semua aku dapat kat laman sosial muke buku. yang Nuru Ashi A mesti sorang yang materialistik kan? tu aku baru dapat pagi tadi ketika sedang enak menikmati biskut oat, aku kene tembak kat sorang lelaki kat ruangan chat. sebabnye? sebab aku tak hiraukan chat die hantar tu. syok sangat duk telan biskut kan. die say hai. aku tak balas. then die say pewit. aku buat derk je. pastu terus cakap aku camtu. 
maka dengan rase riak dan takbur nye aku nak jawab ape yang die tanya tu kat sini. dan jawapannye ialah YES I REALLY WANT TO BE LIKE THAT BUT I CAN'T. aku nak sangat jadi materialistik. tapi aku tak sanggup. aku sangat kesian kalo bab bab duit ni. tolong laa, aku bukan spesis pisau cukur laa. baik aku jadi pisau potong kek lagi baik.  aku bukan perempuan macam tu. jangan nak judge aku semacam tu. dan aku tahu die mesti baru lepas bace post aku yang ni.
actually post aku tu bukan pasal duit tapi tu pasal jodoh. dan ini adalah deal aku bersama my BFF, hensem monster a.k.a min min. 

okai jom cerite pasal ni plak.
yang ni serius buat aku tergelak guling guling macam tenggiling bile ade kawan sekolah rendah aku sendiri yang cakap kat aku kat group kami tu. aduhai. actually die add aku tapi aku malas nak approve sebab die tu ade masalah kesihatan mental yang merisaukan aku. sebab tu laa aku tak approve die. 

yang paling tak boleh blah die cakap die tak puas haty sangat kat aku, bile aku tanya nape, die cakap die pon tak tahu. dan die cakap die berkenan kat aku tapi aku tak layan die. bosan la orang macam ni haa. ape aku buat untuk keselamatan diri aku sendiri. mungkin die tak akan paham sebab die 'sakit' tapi aku tak salahkan die macam tu sebab tu naseb dan takdir dari Allah untuk die. 

okai dah. penat gak kan bile kene 'tembak' kat orang yang betul betul tak kenal aku. aku bukan sombong cume aku memilih untuk berkawan dan tu hak aku kan :) dan satu lagi, aku bukan mata duitan tapi aku nak cari duit. tu je. aku tak sombong kan kawan kawan? PEACE yayw :)

TQ for reading. Adios.
p/s: actually, semua post aku kat muke buku tu adalah bermaksud. bukan hanya post semata mata.  

15 comments:

Jay said...

hahahaha...betul tu apo yg nuru kata....ekauorang jgn fikir dio cam tu...dio sporting apo,,,tak sombong pun???tgok den dengan dio dah jadik bff...best giler..cuma takdo maso nak hangout sesamo..hehehehe

najihah sahami said...

nuru!!dia cakap nuru sombong? hahaha..jom gelak bnyk2 kat dia...boo..tak kenal org suka2 je cakap org camtu..

SofieyAzwa said...

Agah tu ape?

yarn liyarnalin said...

sabo jelahh .

nuruashia ♥ said...

@Jay ahahahah..den tahu tu.. kalo den smbong xdok org komen dah blog den ni jaaa

nuruashia ♥ said...

@najihah sahami tu laa pasai..xknl tp nk tuduh2 org..mmg banggg laa ehhehe

nuruashia ♥ said...

@SofieyAzwa agah tu sombong yunk :)

nuruashia ♥ said...

@yarn liyarnalin ahhaha,,yup..

intanurulfateha said...

kite pun tak sombong! :p

Shawn Razaleigh said...

hAhaha, kesian, sabau je la ashia

nuruashia ♥ said...

@intanurulfateha hhehe. akk mmg xsmbong :)

nuruashia ♥ said...

@Shawn Razaleigh sedang bersabar laa ni ahahha

sharifahzakiah said...

nuru tak sombong pun, malahan baik hati gile :) ish3 xhbes2 nk myakitkan hati org. alahai mnusiaaa ~

nuruashia ♥ said...

@sharifahzakiah baik haty xpe, gile xmau hahahaha. yelaa mnusia kn..cmtu laa yunk :)

tomato said...

ade pulok cakap camtu . tak baik betol . hoho

mane bule paksa2 kan ! ^^