Wednesday, February 1

Product Review : Garnier Pure Active Scrub & Foam

Assalamualaikum^^
hye peeps.

*gambar ini ditaruk ade motif taw. nak taw? bace sampai bawah. TQ.

actually i nak review product yang aku sendiri telah cube. almost a month. dan terus terang aku cakap WOW. product ni amat amat berkesan untuk mangsa bintik hitam seperti aku. serius. tak tipu. kalo tak caya boleh tengok dekat gambar atas (muke hanya taruk bedak compact Maybelline without any makeup. dan yang pasti bintik hitam sudah berkurang. ) aku susah nak trust product especially product yang berkaitan dengan muke. the main reason aku tak trust sebab ade housemate aku cakap die pernah gune product Garnier then muke die jadi burn. aiyaaaa. yela sape nak muke die jadi terbakar macam udang bakar kan.

aku ni tak pernah ade scrub muke. so UNBELIEVABLE kan ahahahha. sebabnya aku punye muke kire ok la jerawat tak suke hinggap KOT. then, bile tengok dekat tv, model untuk product Garnier Pure Active Scrub ni cun siot. and tibe tibe berangan nak jadi cantek mulus flawless macam die kan. hahahaha. maka aku pon terjah watsons. cari punye cari then jumpe. for the second time so UNBELIEVABLE because? harga die murah. yang kecik just RM6.90. ok serius aku tak tipu. sampaikan aku tanya promoter dekat watsons tu, 



betol ke harga die ni? barang dari China ke kak?
 
she just senyum dan geleng kepala. then aku beli. aku pakai 3 kali seminggu. for the first trial, aku taruk agak banyak. wowowo. berbuih buih satu muke putih. dah macam pakai bedak sejuk. bile da cuci muke gune scrub tu, perghhhh licin siot. sumpah tak tipu. especially dekat hidung dan dagu. bintik hitam pon mula nyah dari muke aku. apa lagi, mula la aku jadi promoter dekat umah sewa aku tu. sehingga ada yang cakap, taw la budak marketing kan. serius macam kelakar sebab aku rase sangat teruje. yang paling penting ia tidak menyebabkan kulit muke aku pedih pedih or menggelupas serta tidak menggerutu. euwwww.

Keterujaan aku menjadi jadi dan aku semakin trust dekat this Garnier then aku pon try Garnier Pure Active Foam. foam die pon sama dengan scrub. yang beza tade biji biji kasar. so, yang foam ni lagi gentle dari scrub. korang cube pikir, aku sanggup tinggal product SIMPLE yang aku gune almost a year semata mata nak try Garnier punye ahahhaha. tapi aku tak nak la compare antara Simple dengan Garnier kan. harga pon dah beza. but aku just nak promote for those yang nak save bajet boleh try Garnier Pure Active Foam & Scrub. beware la kalo time nak beli takot korang tersalah amik sebab design memang sebijik sama. :) 

maka aku rase kalo sesiapa nak bertukar ke product baru dan juga yang ada masalah bintik hitam, bintik putih, bendasing, kulit berminyak, liang pori terbuka dan kesan parut jerawat tu, boleh la try poduct ni. aku berani jamin yang korang pon akan cakap WOW. 
kebaikan product ini adalah :
  • buih banyak
  • bau harum
  • kurang memedihkan mata
  • soft foam
  • murah
  • berkesan
  • membuatkan muke anda shine like sunshine hihihih

tapi kalo rase nak try tu, better beli yang small dulu la ye, mana la tahu kulit korang enggak sesuai dengan product Garnier. aku tak nak bertanggungjawab kalo ade pape terjadi dekat korang muke muke ye? ahhahaha. aku just nak suggest this product dan pada masa yang sama nak share ape yang aku alami sendiri selepas gune product ini. dengan itu, beli lah sekarang.! tak rugi mencube. yuk ^^.


till here TAKE CARE :)

23 comments:

Aini Azman said...

dulu rajin la aini pakai,.skunk dah tk pakai dah,. tpi garneir mmg best,.

azeelia azman said...

wah lama x tgok, kak asma maken chubby je krg neh. huhu.

[ Yuyu Atiqa ] said...

whoahhh !
kita serupa......
adik pun guna garnier !
wahh.. sehati sejiwa nih.. :D

Cik Nathrah said...

jeles tgk kulit dia!!hehe

Anis Adila Aris said...

dulu kite pun guna garnier tp baru tukar guna safi balqis..hehe

zOeY zAu YaH said...

kira murah dan berkesan la ni? hihi jimat2..

cik najihah said...

nak try jugak la scrub ni..
kalau pencuci muke prefer safi hihi..thanks review

Nur Farah Hani said...

jadi ea?? nak try nak try.. haha.. fara da pakai dari semurah2 ke semahal2 n seglamor ke tak glamor.. pakai seminggu boleh la then lame2 muke makin teruk.. wuwuw.. tapi erh a`ah la tak sangka pulak murah gile produk ni..

Dila azie said...

Tengah try satu scrub ni . Mcm best , apricot (:

Jay said...

lelaki boleh cuba x??
hehehe

Munirah Rafiuddin said...

dl pkai la, skrg kdg2 je...hehehe...
follow my blog please...
http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

NuruAshiA ♥ said...

@Jay try laa garnier for man..

NuruAshiA ♥ said...

@Dila azie yke?? but xbrani nk try agy sbb ni bru try product garnier.

NuruAshiA ♥ said...

@Nur Farah Hani perghhhh...terbaikk ahh dr semahal2 terr...SKII ke yunk???
aiyaaa..kn2..hrga die mmg murah :)

NuruAshiA ♥ said...

@cik najihah eehee.. try laaa :) nuru dlu pon gune safi gk..dlu laa mse 18 taon hehhe

DAYANG. said...

nak terai lahhh. :)

NuruAshiA ♥ said...

@zOeY zAu YaH kn3..hehehe..murah tu yg pnting ^^

NuruAshiA ♥ said...

@Anis Adila Aris yke?? anis xpe.. maintain cntek :)

NuruAshiA ♥ said...

@Cik Nathrah kulit model kn? mmg cntekk mulus jee..putih plak terr :)

NuruAshiA ♥ said...

@[ Yuyu Atiqa ] really dear?? hehehe..geng3 ehehe

NuruAshiA ♥ said...

@azeelia azman hohoho..yeke?? hahaha

NuruAshiA ♥ said...

@Aini Azman :) best kn :)

Farah Farhana said...

Salam, kak. Yg foam tuh bole hilangkan parut jerawat ek? Best x pakai? Akak beli harga brape?
Hehe. bnyk tanya lak. Dulu pakai safi tp skrg bertukar kpd garnier. hehew ^^