Friday, November 16

Cosmoderm, i'm lovin it ^^

Assalamualaikum. 

COSMODERM. ramai yang duk tanya apa benda lah cosmoderm ni. cosmoderm ni adalah salah satu brand penjagaan peribadi yang Halal. aku bukan orang yang tepat untuk ditanya pasal product ni but apa orang tanya dan kiranya aku tahu aku akan jawab. semuanya dari pengalaman aku sendiri yang menjadi pengguna setia product ni for almost 5 months kot. seriusly memang rasa lain. nak kata jadi flawless tu tak la. ada juga bendasing yang singgah but sedikit sebanyak aku rasa perbezaannya. 

for this time, aku nak share pasal pengalaman aku pakai Tea Tree Oil Anti Blemish dan juga Magic   Exfoliating gel. kedua dua ni amat membantu. expecially for those yang ada masalah seperti aku. muka aku ni jenis yang suka didatangi jerawat kecik cute miut. dan setiap bulan mengambang bapak jerawat akan turut ziarah muka aku. dan semua ini memang mengganggu aku. serius. jerawat besar merah sebijik dekat dahi. terus jatuh saham mak nok hahahah :D 

tapi after guna Tea Tree Oil Anti Blemish dan magic ex foliating gel.  ni, ternyata ia berkesan. walaupon ayat agak skema dan macam ada unsur unsur iklan dekat tv but it is real. it is awesome bebeh. tak percaya? trust me. hanya kepercayaan yang dapat buktikan semuanya. cewaaahh. baiklah, meh aku review dua product ni ye :)
  •  Tea Tree Oil Anti Blemish


ni lah yang aku maksudkan. jangan terkejut bila tengok saiz dia yang cinonet kecilnya tapi kuasanya begitu ngetop. hahahah. cecai pekat berwarna putih. dia lebih kurang Oxy.

kelebihantidak akan menghakis kulit dan tidak akan membuat kulit muka jadi menggelupas. boleh digunakan tiap tiap masa yang korang suka. sesimple mungkin. dan yang paling penting bila kering, ia tidak akan meninggalkan tompok putih di muka. so, kalo korang calit sikit dekat muka then keluar jalan jalan but orang tak akan perasan. 

fungsinya : bertindak mengawal kulit dengan anti septik, anti bakteria, anti kulat dan anti ransangan. Membuka pori-pori tersumbat, mengawal minyak dan menghentikan jerawat tumbuh kembali- cara lembut atau cepat. Penyelesaian yang pantas membuang cela, bintik-bintik putih dan hitam dalam masa 3-4 hari untuk kulit berminyak. 

harga untuk yang 10 ml : RM 12.60 dan yang 30 ml : RM 26.90. semua harga adalah sebelum diskaun. dan berita baik untuk semua kerana sekarang Guardian sedang ada SALE, so harga memang jauh lebih murah. 2 hari lepas baru aku pergi memborong dekat Guardian. so, apa tunggu lagi? ehhehehe :)

bagi aku yang ni dah memadai. but kalau korang yang ada masalah jerawat yang kronik, boleh try yang satu lagi ni. iaitu Tea Tree Oil Anti Blemish X-press

Yang ni fungsi dia lebih kurang dengan yang atas tapi kuasanya lebih hebat. dan lebih cepat. dan lebih mahal ehhehehe. harga standard ialah RM 18.90
  • Magic Exfoliating Gel
aku dah pernah review pasal ni dekat entry terdahulu iaitu  Cosmoderm The Awesome one :) but aku nak review lagi sebab ia memang menakjubkan. aku guna this gel sekali ke dua kali seminggu sahaja. bukan sebab harganya yang agak mahal but sebab ia dah memadai. once korang guna, korang akan rasa auranya terus menusuk ke liang pori muka dan the result is kulit muka yang halus. bagi aku la kan, product ni memang lain. sekali tonyoh sampai muka merah but ia tidak menyakitkan kerana ia sedikit pon tidak menghakis kulit muka aku. apatah lagi nak menyebabkan muka aku menggelupas. this is really really awesome. 

selain itu, aku juga turut promote dekat member aku. bukan sorang tapi 3 orang. dan mereka turut merasai apa yang aku rasa. aku siap kena marah lagi sebab buat mereka ketagih guna product awesome ni taw ehhehehe. aku bukan nak promote sekadar promote but aku nak share apa yang baik dengan semua. dan ternyata entry aku yang lepas mendapat sambutan sehingga naik UV blog aku sehingga mencecah 500 UV view. hahahaha. terharu sangat. dan ini semua atas sokongan dan kepercayaan kalian semua. tq again. dan selamat mencuba this awesome product ye peeps :)


Official website - Cosmoderm

*without any make up just lips balm. 


10 comments:

annur_islam said...

mant0pp....

from : Model
to: Duta Produk

Datin NurulSyazwanie said...

awesome. flawless laa u. hahaha :)

wisata bakti alam said...


kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

Nick Nashram said...

pastu bila nak jadi official duta cosmoderm ni..pakej tu dah cukup sume :)

p/s : cik nuru bloggger peramah.

AHMAD AFIQ said...

patut bersih jer muka

Ain Dzaya said...

huhu..just makan vitamin c 500 mg je :)

Cho Zila said...

nampak cam best.. tercari2 gakni..

eZmALiZa said...

nanti nak try jugak cosmoderm ni..tgk kulit nuru makin comel je nie... :D

N.Syuhaida said...

Akak beli online ke?

Wanita Bertudung Hitam said...

salam, saya nk let go set tea tree (toner, pelembab dan anti blemish dlm pump tu) for just RM30, kulit sy tak sesuai, sesuai ngan cleanser je, baru pakai, banyak lagi..msg me if interested tq